The other side Stainless-steel

Project description

The Other Side

Oorspronkelijk was het de bedoeling een abstract werk te maken met als thema : introvert en extraverte mens maar het werd een zoektocht naar mezelf.

Het polijsten is zeer arbeidsintensief wat je tijd geeft om na te denken. Hoe verder je gaat in het polijstproces hoe meer je spiegelbeeld zichtbaar word en hoe meer je met jezelf geconfronteerd wordt.

Ondanks het feit dat er een hoge concentratie vereist is om het oppervlak perfect te polijsten wordt de aandacht regelmatig getrokken door de persoon die vanuit het binnenste van het sculptuur recht in je ogen kijkt. Het is een zoektocht naar de persoon aan de andere kant.

Het bolle deel is vriendelijk voor je, het toont je zachtaardig en afgelijnd met een mooie omgeving, een tevreden persoon. Als je voor het holle deel staat zie je een soort opening of poort die je uitnodigt om er door te gaan.

Bij het binnen gaan stoot je echter op een visuele muur die je even doet stilstaan met jezelf. Je krijgt ook niet het fraaiste beeld van jezelf te zien en je ogen doen pijn. Een zeer intense en emotionele periode van creëren. Mijn beeld werd ons beeld. Het is een voortdurende zoektocht naar The Other Side.

Rik Beuselinck – July 5, 2015