Tentoonstelling in Galleria 360 – Firenze

Op uitnodiging van Angela en Riccardo staan mijn sculpturen in September en Oktober in hun Galleria360.

Tegenwoordig worden de zaken grotendeels via het kleine scherm van I-pad en pc geregeld wat een enorme vooruitgang betekent tov pakweg 50 jaar terug.

Ik ben van mening dat persoonlijk contact echter nog een meerwaarde in zich draagt. Vandaar de beslissing om de sculpturen niet via een koerierdienst te laten bezorgen maar deze zelf af te leveren. Het feit dat Italië als bestemming op de gps mocht worden ingetikt was zeker niet onbelangrijk maar eerder doorslaggevend.

Firenze is een stad die gesticht is door Julius Caesar in 59 v.Chr. maar daar is in de galleria niets van te merken. Het is een zeer ruime en fris ogende ruimte die een gelijkvloers en een kelderverdieping ter beschikking van de kunstwerken heeft.

De renovatie die Angela en Riccardo hebben doorgevoerd onthult onmiddellijk de bedoeling van de Galleria360. Ze willen een atypische Firenze galleria aanbieden waar “contemporary art”  hoog in hun vaandel staat geschreven.

De ontmoetingen met Angela en Riccardo die we gedurende de paar dagen van ons verblijf in Firenze hadden waren bijzonder vriendschappelijk.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat de sculpturen daar in goede handen zijn en dat deze doortocht zeker de moeite waard zal zijn.

Ook nog het vermelden waard is dat Galleria360 niet enkel in Firenze actief is maar ook een samenwerkingsverband onderhoudt met Dubai en Abu Dhabi.

Neem zeker een kijkje op hun website:

www.galleria360.it

www.galleria360.it/EN/rik-beuselinck.html


Florence

By invitation of Angela and Riccardo my sculptures are displayed in their Galleria360 in September and October.

Nowadays business is done mainly through the small screens of I-pad end pc which can be considered as progress compared to let’s say 50 years ago. However, It’s my opinion that personal contact still carries extra value. Hence my decision not to have the sculptures delivered by courier service, but to deliver them myself. The fact that Italy was the destination definitely tipped the scale in favor of the latter.

Florence is a city founded by Julius Caesar in 59 before Christ but this doesn’t show at all in the galleria. It was a very spacious and airy room with a ground floor and basement where the art work could be displayed. The renovation carried out by Angela and Riccardo immediately revealed the purpose of the Galleria360. They wanted to offer an atypical Florence-like galleria where “contemporary art” is their main feature.

The encounters with Angela and Riccardo during our few days in Florence were very amicable. I’m therefore convinced that the sculptures are in good hands over there and that this passage was definitely worth undertaking. 

Also worth mentioning is that Galleria360 isn’t only active in Florence but also has worked together with Dubai and Abu Dhabi. 

Have a look on their website:

www.galleria360.it

www.galleria360.it/EN/rik-beuselinck.html

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *